Hilo, HI

X-mas break

Sista provet skrivet och finals är äntligen över. Jag är officiellt klar med min första termin på UHH!! Otroligt stolt över mig själv för allt arbete jag lagt ner de sista två veckorna, med lite sömn dessutom. Lite utmattad nu, känns ungefär som en lätt baksmälla pga för lite sömn. La mig runt 1 inatt och vaknade av mig själv kl 6... Irriterande att inte kunna somna om när man inte har sitt final test förrän 9. 

Underbart att ha lov och vara ledig nu, känns inte som det än dock. Även om kalendern säger att det är den 18 december och jag slutar skolan idag känner jag mer för att sjunga "den blomstertid nu kommer.." än "tomtegubbar slår i glasen.."

Idag är dagen D, jag ska få träffa min familj igen. Behöver väl inte säga mer än så. Konstig känsla... 
Laura åkte hem idag också, önska alla fick träffa henne men det får bli en Skype dejt istället haha

Försökte hitta en tomtemössa i Walmart, hur mycket saker som helst men hittade inte en enda tomtemössa! 


Aloha Saturday

Veckan har till mestadels bestått av plugg, med några avbrott för mat och biljard. Sitter nu i ett studierum på Campus med Laura och ska plugga lite inför finals nästa vecka. Skypade precis med familjen där hemma som firade lite lillejulafton med farfar. Insåg att det är ju faktiskt bara 11 dagar kvar till julafton och jag har ingen julkänsla!! Måste nog åka till Walmart och köpa mig en tomtemössa nästa vecka.
 
Veckan bjöd på några fina soliga dagar men helgen har börjat ganska grått. Igår hängde vi med några vänner till ett surfställe här i Hilo, en väldigt spontan utflykt. Även om det kan vara frustrerande ibland när folk ändrar sina planer fram och tillbaka flera gånger så är det väldigt befriande att leva ett spontant liv. Vi lyckades tyvärr inte fånga några vågor med våra bodyboards, enligt livräddaren var dem för små för att de stora vågorna skulle ta med oss, och så hade vi antagligen inte tillräkligt mycket kraft i vår paddling. Men näst gång vet jag vad det är som gäller så då ska jag minsann se till att jag har köpt min egen bodyboard. Men det var chill att komma ut till havet och ligga i vattnet och glida med de stora vågorna. Lite läskigt också att vara ute på så djupt vatten. När vi försökte paddla in sista gången drog vågorna mig och Laura mot de vassa stenarna som vi visste fanns till vänster om livräddartornet. ärligt talat var jag lite orolig vid ett tillfälle när en våg drog ner mig under vattnet i några sekudner så jag förlorade min bodyboard. Den åkte in till stranden och nästa våg kom med snabbt därefter och jag had einget annat val än att försöka ta emot mig med fötterna först mot stenarna. Allt gick bra men fick några mindre sår på fötterna när jag skärde mig mot stenarna. Lånade en surfbräda av en i gänget, en större nybörjarbräda gissar jag, som vi hänge lite på i vågorna också. paddlade ut på den och chillade i havet. Provade att försöka stå upp, haha det var ganska svårt när man inte hade någon som kunde lära en. 
 
Ikväll ska vi ta bussen till downtown Hilo och äta ute på restaurang, kommer bli shitkul med detta gänget. Vi tänkte ha en "julmiddag" och äta ute ihop innan Laura, Kayla och Ethan åker hem nästa vecka och alla skiljs åt under jullovet.
 
Faith is taking the first step even when you can't see the whole staircase - Martin Luther King
 
 


 
 

 

FINALS

Då var sista veckan med lektioner påbörjad. Efter den 11december är det bara finals som gäller. Med en vecka av råplugg framför oss har vi ändå planerat in att göra någon mindre utflykt till helgen. 
 
Förra veckan lärde jag mig att göra min första la'i, det är ett halsband gjort av löv kan man säga. Ett väldigt gammalt hantverk. Förr bar dem det runt halsen hela tiden, idag görs dem som presenter och ges oftast bort vid högtider som examen, bröllop och födelsedagar. Människor i Hawaii är väldigt spirituella, det är viktigt att man endast har positiva tankar när man gör sin la'i då man ska ge bort den till någon. Vi skulle göra det i klassen så jag och Laura deltog i en workshop tidigare i veckan där dem lärde en att göra det. Vi var tvugna att plocka bladen själva och frysa dem till lektionen. 
Fredagkvällen spenderade vi i Kaylas bil och körde vi runt i Hilo med musiken på högsta volym i några timmar. Gick runt nere i downtown Hilo där det var någon speciell kväll, alla butiker var öppna sent och hade liveband som spelade. Var också vid yoghurtland och träffade lite lagkompisar och köpte frozen yoghurt. Uppstod ett slagsmål mellan två äldre män på parkeringen utanför. Slutade med att det kom 6 polisbilar. Förutom slagsmålet så var det häftigt att se polis bilarna då dem är grymt snygga! Haha kvällen slutade med ett dopp i havet kl 11 i månskenet. Vattnet var jättevarmt och vågorna ganska stora, men det var lite läskigt då hajar är aktiva på natten. Bara för 2 veckor sen var det en haj vid just den stranden! 
 
Lördagen började kl. 5 på morgonen. Obligatoriskt för alla i laget att hjälpa till med volentärarbete under ett välgörenhetslopp som gick på campus. inte så många som döck upp och det var inte heller precis så att vår coach ade koll på om man var där. Som allt annat var det ganska dåligt organiserat tidsmässigt. Det skulle ta halva dagen men visade sig bara ta typ 2 timmar. Förutom att jag hade kunnat sova längre så gjorde det inte mig något. Kvällen var desto bättre, fest i McKennas hus. Träffade endel från laget som jag inte sett på länge så det var kul. Dagen efter blev ändå helt okej med tanke på förutsättningarna. Skippade att åka till Kona men det var strålande solsken i Hilo så jag låg vid poolen med Laura och Ethan halva dagen. Underbart! 
Laura lyckades dra upp av en hel gren ur busken. Haha