Hilo, HI

SPRING BREAK part 2

Jag är otroligt välsignad att få ha upplevt och upptäcka Oahu under spring break. Kunde inte känt mig mer hemma på en liten ö-grupp i mitten av stilla havet. Under 7 dagar på Oahu hann vi nästan köra runt och se hela ön. Hyrbilen var deffinitivt till stort värde under hela veckan. Tisdag till Lördag bodde vi på ett hotell i Waikiki bara en gata ifrån Waikiki beach. Veckan blev inte alls som någon av oss hade förväntat oss. Rykten om att MTV skulle vara på Waikiki beach hade gått runt veckan innan vi åkte och så hade vi sett en massa häftiga och galna videor på strandfester från olika ställen i Usa där dem hade spring break veckan innan oss. Kan ge mitt ord på att det är precis så galet som det är i filmer! Panama Beach där min bästa kompis från Sverige spenderade sitt spring break hade t.ex. 6 millioner besökare under februari och mars månad. Waikiki var lika fullt av folk som vanligt, men det var en blandning av ungdomar, barnfamiljer och äldre. Väldigt många Japaner, dem verkar älska Waikiki.
 
Även om det hade varit häftigt att uppleva festandet så fick vi uppleva så otroligt mycket betydelsefulla ögonblick från toppen av Dimond head crater, militärbunkrarna vid Lanikai beach när vi gjorde Lanikai pillbox hike, kristallklart vatten och super vita sandstränder bland annat vid vackra Waimea Bay, en massa nya maträtter och ananasglass vid Dole plantations. Jag kan också säga att jag nu har smakat ål och havssjöborre när vi åt jättegod sushi. Havssjöborre är nog dock inget jag kommer äta igen! Smakade som att man svalde hela havet med en konstig konsistens som är obeskrivbar. 
 
Med sagolika solnedgångar och underbara tider hade jag mitt första och bästa springbreak på en liten ö i mitten av stilla havet. Vem hade trott att jag skulle vara här och aldrig vilja åka tillbaka för några år sedan. 
 
Tack till Brandon för inbjudan att hänga på till Oahu och stanna med Brandon och Jon på Waikiki. Också tacksam för Isaiah och hans familj som bjöd in oss till deras hem de första dagarna. 
 
Ett grovt utval av alla bilder som blev tagna, tog över minst 600 bilder med gopro och mobilen tror jag.