Hilo, HI

Tillbaka under regnmolnen

Tillbaka i Hilo efter sista resan till fastlandet för säsongen. Den blev inte riktigt som vi hade hoppats på, men det var otroligt roligt att åka till San Francisco ändå! Tyvärr avslutades sista matchen med en förlust mot the Penguins. Vi och killarna kan aldrig vinna samtidigt haha. Vet inte vad jag gjorde för att förtjäna dålig karma men av någon anledning ville universum straffa mig i sista matchen genom att ge mig en stukning precis efter att jag blev inbytt... Pust. Kändes jätteorättvist. Som tur är var det ingen allvarlig stukning och Liz våran sjukgymnast sa att jag kunde fortsätta spela med tejpad fot. Tyvärr blev jag aldrig inbytt igen av coachen. Ingen andra chans här inte. 

Sista kvällen i Cali åt ett gäng av oss på Olivgarden, en italiensk restaurang. Helt okej betyg. I väntan på vårt bord gick vi till partycity, ungefär som Butricks fast mycket större! Ganska mycket folk där såhär inför halloween. Dem hade en hel väg full med bilder på olika kostymer man kunde köpa, väldigt amerikanskt. 

Resan tillbaka till Hilo gick smidigt och bra, fick flyga i ett stort och nytt flyg med Hawaiian airlines. Vi mellanlandade i Honolulu och på sista flyget till Hilo hade jag fönsterplats så jag kunde se när vi flög över öarna, synd bra att jag inte hade utsikt över Honolulu. 

När jag kom hem till mitt korridorsrum på campus städade jag lite och flyttade ihop sängarna så att jag har en jättestor säng nu även om jag bara har ett set sängkläder. 

Då mamma och pappa säger säg ha skickat post till mig i typ 2 månader börjar jag verkligen verkligen tvivla på om det kommer komma fram haha. Kollar posten nästan varje dag. När jag kom hem från SF hade jag fått en avi för att hämta ut post på huvudkontoret vid flygplatsen. Visade sig vara ett kuvert med smält choklad i haha. Snacka om att jag blev irriterad på att jag var tvungen att ta mig dit för att hämta ut det, det lilla kuvertet kunde ju lätt fått plats i min brevbox på campus. Fick betala 21 cent för att hämta ut det också, onödigt haha. Det fanns ingen avsändare på kuvertet men handstilen stämmde överens med förra vykortet jag fick, så det var inte för svårt att lista ut att det kom från bruket. Har dock inte fått mina misstankar om den hemliga avsändaren bekräftade än. 

Ny dag imorgon med nya utmaningar i skolbänken och på fotbollsplanen. Nu väntar sängen.
Honolulu AirPort 
World Series championship in SF

En ledig dag i San Francisco började med frukost och sedan lite mer sömn på det. Strax innan lunch fick ja reda på att vi inte skulle göra någon sightseeing med laget för att det skulle vara så mycket trafik idag då baseball world series championship avgörs i San Francisco nu i helgen mellan San Franciscos lag, the Giants och Kansas City. Tråkiga nyheter tyckte jag eftersom jag så gärna vill ut och se stan istället för att sitta på rummet hela dagen...
Efter att ha försökt frågat runt en del med de få personer jag lyckades få tag på så fick jag hänga med Chloe och Daina som skulle ta the Bart in till stan. Det är som en spårvagn på en räls i luften/ tunnelbana under jorden och vattnet ibland. Vi hoppade av och åt i ett gigantiskt köpcentrum, westfield. Efter att ha strosat runt där ett tag promenerade vi mot baseballstadion där den stora matchen skulle spelas. Ganska mycket folk utanför, 99% kläda i orange som är hemmalagets färg. Vi lyckades komma med på nationell tv genom att stå bakom vad jag gissar var live sändning av försnacket. 
Efter att ha gått runt stadion, kikat in på planen genom ett galler, fotograferat och tagit emot gratissaker så gick vi tillbaka mot tunnelbanan med lite ömmare fötter efter en lång promenad och åkte hemåt mot hotellet. Det var roligt att se hur folk var i båtar och på surfbrädor i vattnet precis utanför stadion och väntade på att basebollen skulle bli slagen så den gick över station och landar i vattnet så dem kan få tag på en matchboll. Tydligen är det inte allt för ovanligt! Hade ju varit grymt om man fick se när alla i vattnet tävlar om att få tag på bollen haha.
 
Kvällen avslutades med en pizzaslize vid ett litet jippo vid tunnelbanan, grattis tilltugg på hotellet och lite baseball på tv:n. Roligt att veta att man har sett planen bara för typ en timme sen. Väldigt amerikanskt att dem tvunget ska ha reklam mellan varje byte typ och självklart är vår coach och tittar på matchen live, vet inte ens hur han lyckades få tag i en biljett. Men hur kul är det att hela laget sitter här på hotellet och han är och kollar på en sån match! Kan ju tycka att det hade varit roligare om man hade ordnat en lagmiddag på hotellets restaurang eller nåt. 
 
 
 
 
 
 
  


 
 
Medioker dag i SF

Ja vad säger man när det inte riktigt går som man hoppats... Grattis till killarna som vann för ovanlighetens skull denna säsongen. Vi lyckades däremot inte bryta vår dåliga trend i att spela oavgjort. Har som vanligt inte riktigt koll på läget men tror vi inte kommer gå vidare till slutspel i någon form nu. Tråkigt! Som vanligt hade vi en mängd med chanser som laget bara inte lyckades få in. Själv kunde jag inte göra så mycket då jag bara fick spela typ 10 min. I andra halvlek spelade vi 4-2-4!! Hade fyra anfallare och bara två mittfältare, ändå gjorde han knappt några byten. I vanliga fall brukar bytterna ske väldigt ofta i offensiven. Förstår inte hur coachen fortfarande kan tro på sin spelfilosofi... Den verkar ju uppenbarligen inte fungera?! 
Men det är ju bara att vara tyst och försöka sitt bästa att utföra det, sen kan vi tycka annat när vi pratar själva med varandra haha snacka om att inte ha fått med hela laget i vad man tycker är bästa taktiken.

Lite roligt hur laget från Hawaii är så vana vid värme att vi tyckte det blev kallt så fort solen försvann även om det var runt 19 grader. Lite svårt att säga om temperaturen på mobilen stämde då det skiljer sig så mycket beroende på var man är i SF. Även jag frös, har vant sig så vid luftfuktigheten och värmen i Hilo.

Vi åkte några och åt lunch på cheesecake factory, jättegod mat och fin restaurang. Då det var min första gång på detta populära stället tyckte jag att jag skulle testa den originala cheesecaken, fanns ju så många varianter att det inte går att bestämma sig. Precis som alla andra portioner var den ju gigantisk, tyvärr blev jag chockad av att inte tycka den smakade särkilt speciellt efter alla lovord jag hört från alla möjliga håll. Längtade hem lite efter mammas cheesecake istället haha. Men ibland så slår spelar det ju ingen roll heller, inget slår mammas mat. 

Nu ska jag sova, klockan är snart två på natten! Imorgon har jag mycket läxa att göra, pust.. Men kanske bestämmer mig för att leva livet och inte lägg så stor prioritering på skolan. Även om det ger mig en klump i magen att inte vara i fas, man kan tycka att jag borde vänja mig, så är det ju inte varje dag man går på college i USA och är San francisco bara sådär i några dagar! Satt och tänkte det idag när vi körde förbi alla långa stillastående bilköer i motsattriktning på motorvägen. Allt slit och långa dagar på posten betalar av sig nu mer än aldrig.