Hilo, HI

Kona och Thanksgiving förberedelser

Då var det dags för mina första thanksgiving imorgon. Sitter med Laura och väntar på bussen vid köpcentret här i Hilo. Vi har köpt lite matprylar inför långhelgen då matsalen endast serverar kvällsmat imorgon och sedan bara mat två gånger om dagen under helgen. Jag och Laura tänkte bara chilla under thanksgiving, laga lite mat i hennes korridor och sedan kolla på film. Vi bestämde oss för att laga kvällsmat själva imorgon då skolan tar $18 betalt imorgon kväll oavsett om man har matplanering eller inte. Alldeles för högt pris för den låga kvalitén på mat. 
Våran meny bjuder på pasta med kyckling och äppelpaj. 

Helgen var en bra sådan, umgicks med vänner nästan dygnet runt. Vi spelade spel, bland annat klumpeduns, och åkte till Kua Bay i Kona. Vi körde över berget vilket tog runt 2 timmar från Hilo. Kua Bay bjöd på fin vit sandbotten under
kristallklart vatten och solsken. Många som ville till stranden i lördags. Lärde mig bland annat att aldrig vända ryggen mot havet här. Det var ganska oförutsägbart och väldigt stora vågor. Det viktigaste är att inte försöka ta sig in till land igen när de största vågorna är. Flera som gjorde det felet och sedan sögs ner under vågorna när dem slog ner. Även om det inte fanns mycket energi kvar i kroppen efter fredagen så var en roadtrip i en bil ful med tjejer och hög musik roligt! 

När jag kommer tillbaka till skolan ska jag krypa ner under täcket och ta igen lite sömn efter helgen. Kallare dagar här nu, bara 22 grader i regnet idag. 

 Här sitter jag precis nu!
Utflykten till Kona...

Spontanitet var ordet

Tog bussen till köpcentret idag och införskaffade lite prylar. Köpcentret var julpyntat och jultomten var där och hälsade på. Han satt mitt i köpcentret men där var inga barn runt omkring för tillfället. Ikväll gick vi och stöttade dam basketboll laget när dem spelade. Efter det var Laura, Kayla, Ethan och jag lite spontana och gick och spelade fotbollstennis på tennisplanerna mitt i mörkret. Slutade med att vi förflyttades oss till fotbollsplanen, självklart regnade det haha. Vi hade jätteroligt när vi skrattade åt varandra när vi halkade på den leriga planen!! Man måste nog ha varit med för att förstå. Nu ska jag sova, imorgon kväll ska jag gå på premiären av den nya filmen i serien hungerspelen: mockingjay. 

Volentärarbete

En regnig dag i Hilo bjöd på lite filmmys på min engelska lektion. Vi såg filmen "42" som handlar om Jackie Robinson, den första svarta baseballspelaren. Klart sevärd film med bra handling, sport och budskap. Jag gillar filmer som är baserade på sanna historier. 

Därefter hjälpte jag en vän i laget med volentärarbete nere i bukten, downtown Hilo. Vädergudarna var väl inte direkt med oss men det var faktiskt ganska kul ändå. Vi hjälpte till att coacha en fotbollsträning för pojkar och flickor mellan åldrarna 4-10. Laura som är skadad kunde inte delta lika mycket, desto mer fick jag springa runt med barnen efter mig för att visa vad de skulle göra. Som mycket annat här så var det väldigt oorganiserat, men barnen var jättegulliga och bättre än jag hade förväntat mig. Vilka 4-åringar tränar på att dribbla och 1 vs 1. Inte direkt någon barnlek. 

Kvällen avslutades med ett efterlängtat lååångt samtal med min för evigt bästa vän som nu befinner sig i en annan del av USA och bländar alla med sin talang. Hon försökte locka med mig till Florida över spring break till våren, vi får väl se vad framtiden har att erbjuda. Man vet aldrig vart man hamnar, jag hamnade ju här på en ö mitt i stilla havet. 

Idag är det för övrigt exakt 30 dagar kvar till jag får träffa familjen. Chockar mig själv med att inte ha någon särskild hemlängtan. Visst skulle jag gärna träffa min familj men livet här flyter på så himla bra. Ända lustiga känslan är att det är november och över 20 grader varje dag!! Svårt att förstå sig på bilderna från julmarknader med snö på Facebook. 

How come one year feels like such a long time when you are a child, and now it feels like no time...