Hilo, HI

SPRING BREAK

Vårlovet har officiellt börjat på Oahu! De tre första nätterna bor vi hos en kompis som är hemma på Oahu från UH Hilo över lovet. Han bor på västra sidan av ön, den soliga sidan med de bästa stränderna enligt dem själva. Någon minut ifrån oss med bil ligger havet med fler vita sandstränder efter varandra längs med kustvägen. 

Vi har hunnit med hur mycket dom helst även om vi mest bara har glidit runt med hyrbilen och kollat in lite mer av ön. Första dagen började vi med att åka ner till den lokala stranden där vår kompis brukar surfa. Brandon som jag hängde med hit till Oahu gav sig ut på en surfbräda för första gången. Inte det enklaste förutsättningarna med en bräda som definitivt är för liten och knappt flyter under honom och vågor som knappt visar sig. Fanns inte mycket att jobba med då havet var alldeles för lugnt. De få vågor som fanns när vi kom dog ut snabbt så jag gav mig inte ens in. Det var trots allt en för det mesta dels solig dag med några få moln som underlättade värmen för oss, har nog varit runt 30 grader än så länge. Efter några försök till att surfa åkte vi vidare till en annan finare sandstrand där vi badade och hängde lite. Träffade några vänner från UH Hilo på vägen från stranden. Efter lunch åkte jag och Brandon för att upptäcka lite ny mark på denna sidan ön samt göra lite ärenden på Apoteket. Vi åkte till ett Hotel och golfområde där det fanns en liten båt hamn och fyra mindre laguner vid massiva lyxhotell. Vi promenerade runt och tittade och njöt av hur fint det var där, även om det var lite för "turistiskt" för oss. Man vill ju uppleva en blandning av turismen och lokala ställen. På vägen hem stannad evi vid en ny strand och såg solnedgången även om det var lite molnigt tyvärr. 

Sent på kvällen när natten stod på tröskeln åkte vi med ett gäng asiatiska tjejer som stannade över här en natt och kollade på stjärnhimmeln på en annan strand nästan ute vid norr punkten av ön. Vi gick en hike mitt i natten i mörkret längs havet intill bergen. Tror vi kom i säng runt 3.30 på natten/morgonen, men jag fick se en hel del stjärnfall! Minst 4 stycken tror jag. Det var en fin stjärnhimmel även om den inte är spektakulär som uppe på Mauna Kea.